Erdélyi kirándulás /HAT-20-01-0852/

(ahogy mi, nyolcadikosok láttuk láttuk)

1. nap Az iskolánál volt a gyülekező és onnan indult a buszunk Erdélybe. Nagyon hosszú út volt, de mindenki jól érezte magát közben. Amikor megérkeztünk egy helyi idegenvezető körbevezetett minket a nagyváradi várban és a városban. Sajnos elég rossz idő volt és azt hittük, hogy nem tudunk menni sétálni. Egy kis buszos út után megálltunk a Király-hágón fotózni. Innen már csak a szállásra és vacsorázni mentünk. A vacsora finom volt, a szállást nagyon szerettük.

2. nap: A második napot reggelivel indítottunk, onnan mentünk Szejkefürdőre, Orbán Balázs sírjához. Utána szerencsénkre meg tudtuk nézni a Mini Erdély Parkot ahol nagyon jól telt az idő. Innen mentünk Székelyudvarhelyre, ahol egy remek városnézésen vettünk részt. Ezután jött az a kirándulás amit mindenki a legjobban élvezett. Egy traktor vontatta szekérrel mentünk fel a Madarasi-Hargitára és onnan egy hosszas gyaloglás várt ránk. Sokan feljutottak a tetejére, de valaki félúton nem bírta. Minden nagyon sáros és veszélyes volt ezért sokan el is estek vagy megcsúsztak. Majd ugyanúgy traktor segítségével mentünk le Szentegyházára ahol a buszunk várt. Aztán vacsoráztunk egyet és mentünk a szállásunkra aludni, mert mindenki elfáradt a túrázásban.

3. nap: A 3. napot Korondon kezdtük egy sóvágó műhelyben. Itt megismerhettük a parajdi só felhasználásának módjait., megnézhettük, hogy hogyan készül egy sólámpa és lehetőségünk volt vásárolni.

Ezután ellátogattunk a parajdi sóbányába, ahol megnézhettünk egy só múzeumot. Majd sétával folytattuk a napot, a Medve-tó körül, ahol ettünk, és fagyiztunk. Ezt követően a parajdi Sószorosban sétáltunk, ahol a só különleges formáival ismerkedtünk meg. A séta után Korond utcáin jártunk, és vásároltunk. Mindezek után Tamási Áron sírjánál róttuk le tiszteletkörünket.

A 19:00 órai vacsorát követően táncos, zenés mulatságon vettünk részt. a Boróka néptáncegyüttes jóvoltából.

4. nap: A napot egy 7:00 órai reggelivel kezdtük, majd bepakoltunk a buszba és elindultunk. Majd Fehéregyházán koszorút helyeztünk el az Ispánkútnál. 9:15-től helyi idegen vezetővel Segesvárat tekintettük meg. Itt ért véget Erdélyi utazásunk. 19:00 óra körül érkeztünk haza.

Nagyon jól éreztük magunkat az egész utazáson, mivel megismerhettük Erdély legszebb helyszíneit és a székely kultúrát.